Coronavirus

Corona & ons notariskantoor

Heel veel gaat anders dan we gewend zijn, ook op ons notariskantoor. Een aantal vragen krijgen we vaker en die vragen hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Ja, bezoek is welkom. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en dat vragen wij ook aan onze gasten. 

Heeft u een afspraak bij ons en is het in verband met de maatregelen niet verantwoord voor u om te komen, neemt u dan telefonisch contact met ons op. 

We kunnen samen kijken naar de mogelijkheden.

Ja. Wij hebben een aantal maatregelen genomen. Zo wordt na ieder bezoek de spreekkamers schoongemaakt. 

Ook hebben wij een desinfectiepaal en werken veel van de collega’s thuis. Uiteraard blijven collega’s met klachten thuis. 

 

Jazeker, het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen via beeldbellen. 

Lees meer over een gesprek via beeldbellen.

Bij veel notariële akten zijn meerdere partijen betrokken. Bijvoorbeeld bij de koop van een woning zijn er vaak meerdere kopers en meerdere verkopers. Wij adviseren de verkopers om een volmacht te tekenen. Dat betekent niet dat de verkoper helemaal niet bij ons kantoor komt, maar dat de verkoper niet tegelijk met de koper hoeft te komen. Zo zorgen we ervoor dat het eenvoudiger is om 1,5 meter afstand te houden.

Voor kopers is het lastiger om bij volmacht te tekenen, omdat kopers vaak aansluitend op de aankoop een hypotheekakte moeten tekenen. Die akte kan niet (zomaar) bij volmacht worden getekend.

Vaak komen er ook derden bij het ondertekenen van een akte. Hierbij kunt u denken aan de makelaar, een hypotheekbemiddelaar, ouders of juist een kind. In deze periode vragen wij u met zo min mogelijk personen op kantoor te komen. 

Veel gaat zoals u dat bij ons gewend bent. Toch gaat niet alles hetzelfde. Zo bieden wij u tijdelijk geen koffie en thee aan. Op die manier kunnen we het aantal contactmomenten nog verder verminderen.