Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden

Trouwen of als partners registeren

Trouwen of het aangaan van een geregistreerd partnerschap is in Nederland niet alleen maar een persoonlijke of familieaangelegenheid. De trouwakte is ook een juridisch, sociaal en financieel contract, met grote gevolgen. Deze gevolgen worden niet altijd overzien. Vaak wordt gedacht: de gemeenschap van goederen bestaat niet meer, het vermogen blijft gescheiden. Dit is slechts deels waar: de gemeenschap van goederen bestaat nog steeds, maar het vermogen dat je al had voor het aangaan van huwelijk of partnerschap blijft apart. Daarom is het van belang om goed vast te leggen wat je voor je huwelijk al aan vermogen had.

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden

Om allerlei redenen is het nog steeds goed om huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden op te stellen voordat je in het huwelijksbootje stapt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Goede voorwaarden zorgen dat (familie)vermogen beschermd wordt bij uit elkaar gaan of overlijden.

Advies

Ons advies is om je in ieder geval voor het sluiten van het huwelijk of het partnerschap te laten informeren. Dit kost niets en is vrijblijvend bij ons kantoor. Neem contact met ons op via 0523-613342.